Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Μάθημα με τηλεδιάσκεψη Γ' τάξης

              Αγαπητοί γονείς,
    Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να καθυστερήσουμε να  βρεθούμε ξανά στον χώρο της φυσικής μας τάξης, αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε την τηλεδιάσκεψη ως εκπαιδευτικό εργαλείο, στο ασφαλές περιβάλλον της  CiscoWebex, έτσι όπως αυτό καθορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας λίγο πριν τις γιορτές του Πάσχα.
   Στην πρώτη μας ηλεκτρονική συνάντηση θα ειδωθούμε και θα ακουστούμε μετά από τόσες μέρες, θα μιλήσουμε για τα συναισθήματά μας και θα εκφράσουμε  τις σκέψεις μας.  
   Η συμμετοχή μπορεί να γίνει είτε με σταθερό υπολογιστή (απαιτείται να διαθέτει  κάμερα και ηχεία), είτε με φορητό υπολογιστή (laptop) όπου έχει ενσωματωμένη κάμερα και ηχεία , είτε με  κινητό τηλέφωνο.
   Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε εγκαταστήσει  στον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή της CiscoWebex. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία ελάχιστου χρόνου, της οποίας οδηγίες επισυνάπτουμε.
      Το πρωί της ημέρας της τηλεδιάσκεψης θα λάβετε στο email σας τον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής μας τάξης. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να πατήσετε επάνω στον σύνδεσμο την ώρα που έχει οριστεί και να περιμένετε να σας αποδεχτεί η δασκάλα του παιδιού σας.
   Παρακαλούμε, να έχετε σιγουρευτεί πως είστε συνδεδεμένοι στο internet, έχετε τοποθετήσει σωστά την κάμερα και είναι ανοιχτά τα ηχεία.
   Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται η ηχογράφηση, η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση σε όλη τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, γιατί αποτελεί ποινικό αδίκημα.
    Η εικονική τάξη της τηλεδιάσκεψης είναι όπως και η τάξη του σχολείου μας. Απλά είναι μία τάξη από… απόσταση. Γι’ αυτό, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μελετήσει και αποδεχτεί τους κανόνες συμμετοχής στην τηλεσυνάντηση, τους οποίους επισυνάπτουμε επίσης (κάντε κλικ ΕΔΩ). Οι προτεινόμενες ώρες από το Υπουργείο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 12.00 -4.00 μ.μ.
   Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 και ώρα 3 μετά το μεσημέρι ορίζεται το ηλεκτρονικό ραντεβού μας και παρακαλούμε να είμαστε όλοι «Άγγλοι» στην ώρα προσέλευσης.
   Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

Οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα
                            
          Οι δασκάλες της Γ΄ τάξης
               Νία Μαμουνάκη
              Βέρα Κοντού
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com