Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Οδηγίες λειτουργίας σχολείου μετά την επαναλειτουργία

Επισημαίνουμε κάποια σημεία που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας υπό το καθεστώς αυξημένης επαγρύπνησης λόγω του κορονοϊού.

  • Για την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των παιδιών τα διαλείμματα έχουν τροποποιηθεί έτσι ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός παιδιών. Κάθε τάξη έχει διαφορετική ώρα διαλείμματος και διαφορετικό χώρο όπου αυτό θα πραγματοποιείται. Φυσικά το κυλικείο δεν λειτουργεί. Παρακαλούμε όσοι έχετε οικονομικές εκκρεμότητες με την κ. Σπυριδούλα να έρθετε σε επαφή μαζί μας για να δούμε πώς θα τις κλείσουμε, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί η πολύτιμη συνεργάτιδά μας στις υποχρεώσεις της.
  • O καθαρισμός του σχολείου θα γίνεται από το πρωί, από την κ. Κατερίνα, η οποία θα προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις να ανταποκριθεί στις υπέρογκες υποχρεώσεις του μεγάλου μας διδακτηρίου. Θεωρούμε ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να απολυμαίνει και να καθαρίζει κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος το διδακτήριο και να ολοκληρώνει τον ολοκληρωτικό καθαρισμό με το πέρας του ωραρίου. Το διδακτικό προσωπικό θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσο μπορεί, τουλάχιστον μέσα στις αίθουσες που θα γίνεται μάθημα, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
  • Κατά την προσέλευση στο σχολείο το πρωί, παρακαλούμε τα παιδιά να κατευθύνονται στην αυλή, κρατώντας αποστάσεις. Μαζική πρωινή προσευχή δεν προβλέπεται, αυτό θα γίνεται μέσα στις τάξεις. Τα τμήματα θα εισέρχονται στις αίθουσες τμηματικά με τη συνοδεία του εκπαιδευτικού έτσι ώστε να μην μπλέκονται μεταξύ τους τα παιδιά στις σκάλες και τους εσωτερικούς χώρους.
  • Η αποχώρηση, για τους ίδιους λόγους αποφυγής συγχρωτισμού, θα γίνεται και από τις τρεις εισόδους του σχολείου ως εξής (από τις οποίες και θα παραλαμβάνετε τα παιδιά σας):
    • Τα παιδιά της Α-Β τάξης θα φεύγουν από την είσοδο επί της οδού Χατζηδάκη (ώρα 13:05).
    • Τα παιδιά της Γ-Δ τάξης θα φεύγουν από την είσοδο επί της οδού Ξανθουδίδου (ώρα 13:10).
    • Τα παιδιά της Ε-Στ τάξης θα φεύγουν από την είσοδο επί της οδού Ηγουμένου Γαβριήλ (ώρα 13:15).
  • Οι γονείς που έχουν παιδιά από διαφορετικές τάξεις θα παραλαμβάνουν ένα-ένα τα παιδιά τους, ξεκινώντας από τα μικρότερα, περιμένοντας μέσα στην αυλή του σχολείου τα άλλα παιδιά τους. Από μεριάς μας θα υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση και θα βοηθήσουμε στην επίλυση όποιας δυσκολίας. Μιλήστε και με τα παιδιά σας να γνωρίζουν που θα σας βρουν και επικοινωνήστε μαζί μας για την όποια εξυπηρέτηση. Εάν κάποιοι γονείς αδυνατούν να έρθουν πριν τις 13:15 να είναι σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε εδώ και θα προσέχουμε τα παιδιά μέχρι να έρθουν να τα παραλάβουν.
  • Τα μαθήματα θα γίνονται με τα τετράδια εργασίας των παιδιών και δεν θα διανέμονται φωτοτυπίες. Η δε διόρθωση των εργασιών θα γίνεται από τα ίδια τα παιδιά με τις υποδείξεις των δασκάλων. Θα συνεχίσει να αξιοποιείται η ψηφιακή τάξη, με εργασίες, δραστηριότητες και λοιπό εκπαιδευτικό υλικό, όταν και όπου αυτό χρειάζεται.
  • Παρακαλούμε κάθε παιδί να έχει στην τσάντα του έναν μαρκαδόρο ασπροπίνακα, τον οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από αυτό κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Το χρώμα ας το επιλέξει το ίδιο το παιδί.
  • Παρακαλούμε να επιστήσετε την προσοχή στα παιδιά σας στους κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής: α) να μην πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες του σχολείου, να έχουν ένα μπουκαλάκι ή ένα παγούρι το οποίο θα το γεμίζουν από τις βρύσες και από εκεί να πίνουν νερό, β) Φαγητό θα έχουν μέσα στην τσαντούλα και πριν φάνε να πλένουν προσεκτικά τα χέρια τους, γ) Δεν μοιράζονται αντικείμενα με άλλα παιδιά (μολύβια, χάρακες, μαρκαδόρους, τετράδια κλπ), ε) Μετά την τουαλέτα πλένουν προσεκτικά τα χέρια τους και ασφαλώς ζ) κρατάνε τις κατάλληλες αποστάσεις.
  • Για τους ίδιους λόγους, αποφυγής συγχρωτισμού, δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων στο σχολείο. Μεμονωμένες περιπτώσεις ανάγκης επικοινωνίας με εκπαιδευτικό του σχολείου ή για να πληρωθεί η κ. Σπυριδούλα (κυλικείο) θα εξετάζονται κατά περίπτωση.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com