Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Γ' Τάξη - Ώρα Κώδικα! Μάθημα 2

Προγραμματισμός - Μάθημα 2
Γεια σας παιδιά! Στο προηγούμενο μάθημα είδαμε τι είναι οι εντολές και ο κώδικας. Με την άσκηση που έδωσα προγραμματίσαμε το Angry Bird ώστε να εκτελεί πολλές εντολές σε σειρά, τη μία μετά την άλλη. 


Σε αυτό το μάθημα θα δούμε τι είναι η εντολή επανάληψης. Στα μαθηματικά κάνουμε πολλαπλασιασμό για να αποφύγουμε μια μεγάλη σειρά προσθέσεων. Ο πολλαπλασιασμός είναι πιο γρήγορος:
Πχ υπολογίζουμε 9x2 αντί για 2+2+2+2+2+2+2+2+2. 
Έτσι και στον προγραμματισμό υπολογιστών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια εντολή επανάληψης, όταν οι εντολές στον κώδικα επαναλαμβάνονται. Δείτε τι κάνει η εντολή της επανάληψης (ροζ χρώμα) και συγκρίνετε τις δύο εικόνες.


Άσκηση
Θα προγραμματίσουμε στην Ώρα Κώδικα το άγριο πτηνό, το Angry Bird, να φτάσει στο πράσινο άτακτο γουρουνάκι. Αυτή τη φορά, αξιοποιούμε την εντολή επανάληψης (ροζ χρώμα). Ξεκινώντας, αν θέλουμε, μπορούμε να δούμε το βίντεο με τις οδηγίες. Πατάμε στην παρακάτω εικόνα για να παίξουμε:


Θέλεις περισσότερα;
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com