Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Μικροί μου περιηγητές του Ε1 ετοιμαστείτε για μια μικρή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας!


Αγαπημένοι /ες μου μαθητές /ριες της πέμπτης τάξης, η 'Ανοιξη ήρθε αλλά οι οδηγίες δε μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τις εκπαιδευτικές μας επισκέψεις στο λιμάνι στα πλαίσια της τοπικής ιστορίας με θέμα "Γνωρίζω την πόλη μου,την παλιά πόλη των Χανίων ".Θα ετοιμαστείτε  λοιπόν βλέποντας μερικές από τις φωτογραφίες μας κατά την διάρκεια των δύο επισκέψεων μας.Όταν τελειώσουν οι διακοπές του Πάσχα , σας περιμένουν πολλές δραστηριότητες με αφορμή αυτές τις επισκέψεις.
 Κάποιες ήδη τις έχουμε κάνει .. θα σας περιμένουν όμως και  άλλες στην η -τάξη μας!
    Ξεκινήσαμε λοιπόν από το σημείο με την υπέροχη θέα  όπου το 1845 κτίστηκε το Τούρκικο Διοικητήριο (γραφεία διοίκησης ) έως το 1897 οπότε πυρπολήθηκε και στη θέση του δημιουργήθηκε το νέο Διοικητήριο.
 Κατηφορίζοντας με το χάρτη στα χέρια βρεθήκαμε στο λόφο Καστέλι όπου διακρίναμε την κατοίκηση από την προανακτορική περίοδο.
σε εργαστήρι αγγειοπλαστικής  μάθαμε την τέχνη του πηλού..
....
  με το χάρτη στα χέρια μας  φτάσαμε στην οδό Σήφακα και είδαμε το τείχος των Βυζαντινών το οποίο οικοδομήθηκε κατά την δεύτερη βυζαντινή περίοδο της Κρήτης (με το κίτρινο-πορτοκαλί περίγραμμα).
...διαβάσαμε κάποιες πληροφορίες που βρήκαμε  στην οδό Σήφακα!..
..παρατηρήσαμε το τείχος σε όλες τις λεπτομέρειες..

    .. κάθε πλευρά του..

...



...στο σημείο που έγιναν καταστροφές στο βυζαντινό περίβολο.
Με αγάπη 
Η δασκάλα σας 














Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com