Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Τα δελφινάκια της Γ' τάξης...



 Τα δελφινάκια μας, τα παιδιά της Γ’ τάξης, συμμετέχουν σε ένα πολύ διασκεδαστικό και χρήσιμο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης. Έχουμε ήδη διανύσει τα μισά του προγράμματος και έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους και να επιδεικνύουν τα όσα έχουν μάθει όλο αυτό το διάστημα!
Υπό την επίβλεψη και την ευθύνη του εκπαιδευτικού Φ. Αγωγής του σχολείου και με τη βοήθεια των δύο δασκάλων της Γ' τάξης μεταβαίνουν στο Εθνικό Κολυμβητήριο και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους στην Κολύμβηση.


 
Μέσα από συστηματική διδασκαλία, από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και παιγνιώδης δραστηριότητες χαίρονται την επαφή με το νερό, εξοικειώνονται με το υγρό στοιχείο και ταυτόχρονα ψυχαγωγούνται και μαθαίνουν πώς να επιπλέουν στο νερό, μια δεξιότητα εξόχως σημαντική σε έναν τόπο όπως τα Χανιά, που περιβάλλεται από ατέλειωτες πανέμορφες παραλίες!





Μπήκαν λοιπόν για τα καλά στα βαθιά τα παιδιά μας και μας έκαναν υπερήφανους!
Βραχήκαν μεν αλλά δεν τα έκαναν μούσκεμα! Αντιθέτως, έβαλαν παρακαταθήκη έτσι ώστε το νερό να είναι σύμμαχός τους τα καλοκαίρια. Να χαίρονται κι αυτά κι εμείς με τη χαρά τους και να θαυμάζουμε με αίσθηση ασφάλειας την ομορφιά της θάλασσας!









Να σ’ αγναντεύω, θάλασσα,
να μη χορταίνω απ’ το βουνό ψηλά
στρωτή και καταγάλανη και μέσα να πλουταίνω
απ’ τα μαλάματά σου τα πολλά.
(Κ. Βάρναλης)
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com