Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Με τα φτερά της φαντασίας...

 

Με τα φτερά της φαντασίας…

Σχολική Βιβλιοθήκη 4ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Χανίων

Δράσεις Φιλαναγνωσίας 2023-2024


    Ένα μαγικό ταξίδι που κράτησε όλη τη σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε και φέτος στα σχολεία μας με καπετάνιο τη σχολική βιβλιοθήκη και με πανιά τα φτερά της φαντασίας μας …

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και το μήνυμα της φετινής αφίσας: « Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας », είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά σπουδαίους συγγραφείς που έκαναν το ταξίδι μας συναρπαστικό!


                                                   Η αφίσα των δράσεών μας

 

 


Ο Χρήστος Δασκαλάκης με τα βιβλία του: « Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι» και « Το Γονεοτροφείο», μας μάγεψε, μας συγκίνησε και μας γέμισε τρυφερότητα και αισιοδοξία…

 

 


Η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη με το νέο της βιβλίο: « Μια φωλιά για μένα », μας γνώρισε τη σημασία του ΜΑΖΙ και μας παρότρυνε  να φανταστούμε τη δική μας ονειρική φωλιά…!

 

 


 

 

Η Έλενα Λούβρου με το βιβλίο της « Η μικρή χελώνα», μας θύμισε την αξία της αποδοχής, της διαφορετικότητας και μας καθοδήγησε στη δημιουργία δικών μας παραμυθιών.

 

 


Η Μαργαρίτα Αυγουσιανάκη με το βιβλίο της: « Του ήλιου το κρυφτό», μας μίλησε για τη δύναμη της αγάπης που μεταμορφώθηκε σε χρώματα και παιδικές εικαστικές δημιουργίες. 


Ο Γιάννης Σταγάκης με το βιβλίο του: « Οι τρεις απίθανοι φίλοι: Πού πήγαν οι μέλισσες, αποτέλεσε έμπνευση για συζήτηση σχετικά με τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης, του θάρρους και του σχολικού εκφοβισμού. Επίσης, τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τα βιβλία του που προσέφερε σε 2 μαθητές των σχολείων μας.

 

 

 


Η Κωνσταντίνα Γεωργαντά με το βιβλίο « Συλλέκτης Λέξεων» του Peter H. Reynolds και με δράσεις δημιουργικής γραφής, ανέδειξε νέους μικρούς γλωσσοπλάστες!

 

  

 

Η Πηνελόπη Γκίνη με το βιβλίο της « Η ιστορία μιας απλής απλώστρας» και με την τεχνική του θεατρικού παιχνιδιού, μας πήρε μαζί της  σε ένα ταξίδι διαφορετικό στο όνειρο και τη φαντασία…



Η Μαρίνα Πλούμπη με το βιβλίο « Ένα τραπέζι γεμάτο ΝΑΙ» της Ηλιάνας Χριστοπούλου-Κουτάντζη, μας ευαισθητοποίησε στο θέμα των διατροφικών περιορισμών και μας ενημέρωσε για το πώς μπορούμε να πορευτούμε με αποδοχή και ασφάλεια.

 


Ο Dr Πέτρος Πανάου με τα βιβλία του: « Επιχείρηση Λόγος: Το μυστήριο του κινητού» και « Επιχείρηση Αντίλογος: Το μυστήριο του κινητού 2», μας συνεπήρε και μας έμαθε πως η τεχνολογία δεν είναι απαραίτητα εχθρός της γλώσσας, αλλά μπορεί να είναι σύμμαχος…!

 

 

 Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους συγγραφείς που επισκέφτηκαν τα σχολεία μας, για την αγάπη και το φως που μοίρασαν απλόχερα και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων.

Παράλληλα με τις επισκέψεις των συγγραφέων, τα παιδιά των σχολείων μας συμμετείχαν και σε άλλες δράσεις φιλαναγνωσίας.

Και βέβαια… πραγματοποιήθηκε ο 2ος Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα: « Με τα φτερά της φαντασίας…». Αφού επιλέχθηκαν οι 10 καλύτερες δημιουργίες, αυτές αναρτήθηκαν σε πίνακες ανακοινώσεων και τα παιδιά ψήφισαν τις αγαπημένες τους!


 

                                             Νικήτρια 4ου ΔΣ: Αγάπη, Δ’ τάξη

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    Νικήτριες 8ου ΔΣ: Γιώτα και Μαρία, Ε2

 

 

…Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς…Η Σχολική βιβλιοθήκη θα μείνει για λίγο χωρίς τους φίλους της, πιστεύει όμως πως το ταξίδι της φαντασίας στον κόσμο των βιβλίων δεν τελειώνει εδώ…

…Γιατί οι ιστορίες ταξιδεύουν…Πετάνε παντού με τα φτερά του ανέμου ή τα φτερά των κυμάτων…και κάποια στιγμή βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν την καρδιά μας να χτυπήσει…

                                                                                 Καλό καλοκαίρι!


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com