Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Ταξίδι του Στ΄2 στο χρόνο και στο τόπο με το «Νεράιδα»


 Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM),  επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της ημέρας είναι να γίνουν « Τα Μουσεία φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς». 

 

Η τάξη μας το Στ΄2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου, συμμετέχοντας στη γιορτή αυτή των Μουσείων, σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα της Πανδημίας, αποφάσισε να περιηγηθεί στο Πλωτό Μουσείο Νεράϊδα συμμετέχοντας παράλληλα στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Νεράιδα- Ταξίδι στο Χρόνο». 


Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα ανήκει στο Μη Κερδοσκοπικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «Πλωτό Μουσείο Νεράιδα». Χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την εγγραφή του πλοίου στο ελληνικό νηολόγιο. Απολαύσαμε μια εξαιρετική διαδικτυακή περιήγηση και ξενάγηση από την υπεύθυνη εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου κ. Ιωάννα Ζαχαροπούλου και ταξιδέψαμε νοερά στον τόπο και στο χρόνο!

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com