Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Προσέλευση στο σχολείο από Δευτέρα 10/5/2021


Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 50209/ΓΔ4/5-5-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, από Δευτέρα, 10/5/2021 τα σχολεία θα λειτουργήσουν με δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) δύο φορές την εβδομάδα (πριν από κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη). Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του παιδιού.
Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος:
Οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα http://self-testing.gov.gr  και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων του taxisnet.
Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την
σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.
Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι-τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Οπότε, κατά την πρωινή προσέλευση τα παιδιά θα επιδεικνύουν απλώς (δεν θα παραδίδουν) τη σχολική κάρτα στην είσοδο και στη συνέχεια  εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας. Την κάρτα τη φέρουν μαζί τους μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον Διευθυντή, Υποδιευθύντρια του σχολείου.
Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης της σχολικής κάρτας από την πλατφόρμα του Υπουργείου μπορεί να επιδειχθεί Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86, ότι έχει διεξαχθεί το τεστ και είναι αρνητικό.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com