Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Επέτειος για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαν οι μαθητές και μαθήτριες του ΣΤ΄2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων κι ο δάσκαλός τους Ευάγγελος Παγωνίδης με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. κ. Χρυσόστομο για την Επανάσταση του 1821 και το ρόλο που διαδραμάτισε η ορεινή περιοχή της Μάνης στην έναρξη αλλά και στην έκβαση του Αγώνα. 

Στα πλαίσια των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821 και με αφορμή το μάθημα της ιστορίας οι μαθητές αποφάσισαν να γνωρίσουν μέσω της τηλεδιάσκεψης πώς είναι σήμερα και πως βιώνουν οι κάτοικοι και οι αντίστοιχοι μαθητές των περιοχών που διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στα γεγονότα του Αγώνα τα οποία μαθαίνουμε από τα σχολικά και όχι μόνο εγχειρίδια. 


 Στο αίτημά μας αυτό ο Σεβασμιώτατος με χαρά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να μας μιλήσει για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, που βρίσκεται στα όρια της Μητροπόλεως, την ιδιαίτερη σχέση των κατοίκων της Μάνης με την Κρήτη και με τα Σφακιά και τους κοινούς τους Αγώνες, καθώς επίσης και για τα ιστορικά μνημεία της περιοχής και τον τρόπο που βοήθησαν στην έκβαση του Αγώνα! 

Με τον τρόπο αυτό εντοπίσαμε και υλικό για την ταινία που θέλουμε να γυρίσουμε για την Επανάσταση του 1821 με τίτλο « Όταν τα δέντρα… μιλούν» . Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που θα σίγουρα θα έχει και συνέχεια! 

 


 

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com