Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Πρωτιές για τις ομάδες ρομποτικής του σχολείου μας


Την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023, το σχολείο μας συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διεξήχθη στο Ηράκλειο, με τρεις ομάδες. 

 

Η ομάδα Robostars που αποτελείται από την Αναστασία, τον Θάνο, τον Αλέξανδρο και τον Βίκτορα, παιδιά της Γ' τάξης, παρουσίασαν μια πρόταση που θα διευκολύνει την μετακίνηση των κατοίκων των Χανίων στον Ομαλό με ένα τελεφερίκ και πήραν την πρώτη θέση στην κατηγορία "Εξελίσσω την πόλη μου με τις απλές μηχανές" και θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα γίνει την Κυριακή, 26 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών. 

 

Η ομάδα "Επίλεκτη Ομάδα Ρομποτικής" που αποτελείται από τη Μαριάννα, τη Νεφέλη, τη Δανάη, τον Λευτέρη, τον Γιάννη και τον Βαγγέλη, παρουσίασαν μια πρόταση έξυπνης κατοικίας με αυτόματο άνοιγμα κλείσιμο πορτών, αυτόματη λειτουργία ασανσέρ αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης. Διαγωνίσθηκαν στην κατηγορία "Έξυπνο σπίτι-έξυπνη πόλη" και πήραν την πρώτη θέση και θα εκπροσωπήσουν την Κρήτη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα γίνει την Κυριακή, 26 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών.

Τέλος η ομάδα "Έξυπνη Ομάδα Κυκλοφορίας" που αποτελείται  από τον Λεντιόν, τον Μάριο, τον Γιώργο, τον Αλέξανδρο και τον Γιάννη παρουσίασαν μια πρόταση έξυπνης γειτονιάς, με ένα αυτόνομο λεωφορείο που παραλαμβάνει τα παιδιά από τις στάσεις και τα πηγαίνει στο σχολείο και ένα αυτόνομο χώρο στάθμευσης που ανοιγοκλείνει αυτόματα τις εισόδους και εξόδους και υπολογίζει τις ελεύθερες θέσεις σε κάθε περίοδο. Η ομάδα πήρε βραβείο εφευρετικότητας και θα εκπροσωπήσει και αυτή την Κρήτη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα γίνει την Κυριακή, 26 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια, για τη δουλειά που κατέβαλαν και για τον όμορφο αγώνα που έδωσαν. Καλή επιτυχία και στην Πανελλήνια φάση.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com