Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Διαδικτυακή Επίσκεψη στο Harvard από το Στ΄2


To φημισμένο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε διαδικτυακά την Πέμπτη 17 Απριλίου 2021 μέσα από την πολύ όμορφη ξενάγηση που μας προσέφερε η κ. Αικατερίνη Γκόγκα υπεύθυνη πληροφόρησης του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην Ελλάδα. Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard (CHS) είναι ερευνητικό κέντρο το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στην Ουάσιγκτον.


Έχει ως βασικό σκοπό να υποστηρίζει τις ελληνικές σπουδές και να προβάλλει σε διεθνή κλίμακα "τα μεγάλα πολιτισμικά επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδος", ιδιαίτερα "τις ανθρωπιστικές αξίες των Ελλήνων και την απήχησή τους" ανά τους αιώνες. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία να πληροφορηθούμε, να μάθουμε και γιατί όχι … να οραματιστούμε για το μέλλον μας και παράλληλα να συνειδητοποιήσουμε για άλλη μια φορά την αξία και τη θέση που δίνουν τα φημισμένα έγκυρα Παγκοσμίου φήμης Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και το ρόλο που διαδραμάτισε στην εξέλιξη της Ανθρωπότητας! Εμείς πάντως αποδεχτήκαμε την πρόσκληση για επίσκεψη και ξενάγηση του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του φημισμένου Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο έστω κι ατομικά! 

Οι μαθητές/ριες του Στ΄2 κι ο δάσκαλός τους Ευάγγελος Παγωνίδης 


 

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com