Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021

 


Αγαπητοί γονείς

Ευχόμαστε κατ’ αρχάς Καλή Χρονιά και Καλή Πρόοδο στα παιδιά σας!

Ελπίζουμε με τη βοήθεια σας να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα υπάρξουν λόγω των έκτακτων καταστάσεων που ζούμε.

Ένα αποδοτικό σχολείο προαπαιτεί συνεργασία με τους γονείς. Οι γονείς αποτελούν τους πρωτογενείς φορείς κοινωνικοποίησης. Το σχολείο, με τα μέσα που διαθέτει έρχεται να οικοδομήσει πάνω σε αυτήν την πρώτη ύλη και να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν δεξιότητες κριτικής και δημιουργικής σκέψης. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σας καλώ να συμπαρασταθείτε στις προσπάθειες του σχολείου. Γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις τις ζωής απαιτούν συνεχή μόχθο και σκληρή εργασία, αλλά κρατήστε αποθέματα ψυχικών δυνάμεων για να βοηθήσετε τα παιδιά σας. Τα παιδιά σας, σας θέλουν συμπαραστάτες και βοηθούς. Είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα. Οι στόχοι μας είναι κοινοί. Σας καλώ κοντά μας ως πολύτιμους συνεργάτες και βοηθούς.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στα πρωτάκια μας, τα οποία και υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και με την αγκαλιά μας και την καρδιά μας ανοιχτή! Παιδιά μου, καλώς ήλθατε στη νέα σας εκπαιδευτική οικογένεια! Καλώς ήλθατε στο δεύτερο σπίτι σας, στο .......Δημοτικό Σχολείο ..........!

Όσον αφορά τη λειτουργία του σχολείου. Το σχολείο θα λειτουργήσει ως εξής κατά τις πρώτες ημέρες:

Δευτέρα, 14/9 (αγιασμός): Τα παιδιά των τάξεων από Β έως και Στ θα έρθουν στο σχολείο στις 10:15πμ και θα μπουν στην τάξη με τον/την δάσκαλο/α τους. Από 10:15 έως και την έναρξη της λειτουργίας του Αγιασμού θα γίνει συζήτηση των παιδιών με τους δασκάλους μέσα στην τάξη για «…μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, ορθή χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου»  όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου. Βιβλία δεν θα δώσουμε τη Δευτέρα.

Τα παιδιά της Α’ τάξης θα έρθουν στις 10:45πμ με συνοδεία ενός μόνο γονέα/κηδεμόνα και θα παραταχθούν αραιωμένα στην αυλή. Ο Αγιασμός ξεκινάει 11:00πμ και η λειτουργία θα ακούγεται από τα μεγάφωνα εντός και εκτός κτηρίου.
Με το πέρας της λειτουργίας ο ιερέας θα επισκεφτεί τις αίθουσες για να αγιασθούν τα παιδιά και μετά γίνεται αποχώρηση των παιδιών περίπου στις 11:20. Τα παιδιά της Α και Β τάξης βγαίνουν από την οδό Χατζηδάκη, αυτά της Γ και Δ από την οδό Ξανθουδίδου και αυτά της Ε και Στ από την Ηγουμένου Γαβριήλ.

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Τρίτη, 15/9: Το μάθημα ξεκινάει 8:15 το πρωί και τα παιδιά σχολάνε στις 12:25 πάλι τμηματικά από τις εξόδους που έχουμε ήδη προαναφέρει. Την ημέρα αυτή θα πάρουν και τα βιβλία τους. Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη.

Από Τετάρτη λογικά θα λειτουργήσουμε κανονικά το πρωινό πρόγραμμα με ώρα έναρξης των μαθητών 8:15. Το μεσημέρι τα παιδιά των τάξεων από Α’ έως Γ’ στις 1:10μμ και για τα μέχρι της 1:15 και το  Ολοήμερο κανονικά μέχρι 4:00.

‘Όσον αφορά στις λίστες με τα υλικά που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα σας ενημερώσουν οι δάσκαλοι. Τα υλικά δεν χρειάζεται να σπεύσετε να τα αγοράσετε άμεσα, θα χρειαστούν εν καιρώ.

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Δόβρος

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com