Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ειδικός έπαινος σε μαθήτρια του σχολείου μας




Άλλη μια επιτυχία των παιδιών του σχολείου μας που μας κάνουν συνεχώς υπερήφανους! Η μαθήτρια της Στ’ τάξης Στέλλα Μ. έλαβε τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η Γη μας» που προκήρυξε ο «Όμιλος Φίλων Τέχνης» και το «Νεώριο Τέχνης» σε ειδική εκδήλωση που έγινε χθες Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 στο Νεώριο Μόρο.



Το σχολείο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά να αναπτύξουν το καθένα τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Άλλωστε, δεν σκεφτόμαστε μόνο με τις λέξεις αλλά με ήχους, με χρώματα, με λέξεις, με κίνηση, με αριθμούς, με ενσυναίσθηση. Σκεφτόμαστε συνθετικά. Σκεφτόμαστε δημιουργικά, σκεφτόμαστε διαφορετικά. Η επαφή με την τέχνη αναπτύσσει σε βάθος τη δημιουργική ικανότητα των παιδιών, καθώς και την ικανότητά τους για στοχασμό και κριτικό στοχασμό.



Τα παιδιά με τη δημιουργικότητά τους μας υπενθύμισαν το πόσο ευαίσθητος είναι αυτός ο πλανήτης και πόσο σημαντικό είναι να κινητοποιηθούμε όλοι για να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά έναν πλανήτη αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον όπως τον παραλάβαμε εμείς από την περασμένη γενιά.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν με ένα πανέμορφο χορευτικό τα κορίτσια της Δ’ τάξης, βασιζόμενα στο τραγούδι του Michael Jackson “The Earth Song”. Τα κορίτσια, μας επέστησαν την προσοχή για να μην καταλήξουμε κάποτε να αναρωτηθούμε που χάθηκε η ανατολή; που χάθηκε η βροχή; που χάθηκαν όλα αυτά που υποτίθεται πως είναι δικά μας και δικά σας;;;

Μπράβο Στέλλα!!! Μπράβο κορίτσια!!!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com