Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Υδάτινοι Ήρωες. Ώρα για Δράση! Συμμετοχή του σχολείου μας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας έχει επιλεγεί, μεταξύ 110 σχολείων σε όλη την Ευρώπη, να συμμετάσχει σε ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση των υδάτων, ως μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος ProBleu, Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γαλάζιων Σχολείων (NEBS). Το πρόγραμμα που εκπονήσουμε έχει τίτλο "Υδάτινοι Ήρωες. Ώρα για Δράση!" και θα υλοποιηθεί το ερχόμενο σχολικό έτος 2024-2025. Αυτή η υψηλού κύρους επιλογή αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και την εκπαίδευση για μια βιώσιμη ανάπτυξη. 

Στο πλαίσιο αυτού του πρωτοποριακού έργου, οι μαθητές μας θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να γίνουν νέοι επιστήμονες, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που αφορούν κρίσιμα ζητήματα όπως η εξοικονόμηση νερού, η προστασία των υγροτόπων και η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων. Αυτοί οι εκκολαπτόμενοι επιστήμονες θα εξερευνήσουν και θα κατανοήσουν τη σημασία της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων μέσα από μια σειρά δυναμικών και διαδραστικών εμπειριών. 

Η συνεργασία μας με καταξιωμένους τοπικούς φορείς, όπως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΜΥΗΣ Αγιάς, η ΔΕΥΑX και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα προσφέρει στους μαθητές μας απαράμιλλες ευκαιρίες να μάθουν από ειδικούς στον τομέα. Μέσα από εκδρομές και βιωματικές δραστηριότητες, στοχεύουμε να ρίξουμε φως στις πιεστικές προκλήσεις που σχετίζονται με το νερό που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας και να συνεργαστούμε για να προτείνουμε καινοτόμες λύσεις. 


Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε αυτό το δημιουργικό και δυναμικό ταξίδι, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές μας να επηρεάσουν ουσιαστικά τον κόσμο γύρω τους. Ας βουτήξουμε σε αυτή την περιπέτεια με ενθουσιασμό και δέσμευση να κάνουμε τη διαφορά!

Share:
Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com