Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

"Νεραϊδούλες... γύρω μου!", με μαθητές/μαθήτριες της Α', Β και Δ' τάξης

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής, προσεγγίσαμε βιωματικά, το βιβλίο της Δώρας Ανδρεαδάκη, "Νεραϊδούλες... γύρω μου!", με μαθητές/μαθήτριες της Α', Β και Δ' τάξης. 

 
 
 
 
 
 
 

Η υπόθεση της μικρής μας ιστορίας, όπως αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, είναι η εξής: "Δυο μικροσκοπικές νεράιδες φτερουγίζουν συχνά πάνω από το κεφάλι του Απόλλωνα. Η μία τον κατευθύνει να κάνει καλές πράξεις, ενώ κάθε φορά που ακολουθεί τη συμβουλή της άλλης μπλέκει σε μπελάδες. Κι έτσι όπως τον ταλαιπωρούν, απορεί αν τελικά είναι ο μόνος που μπορεί να τις δει... Τι θα συμβεί όταν ο Απόλλωνας μιλήσει στη μαμά του για τις περίεργες νεραϊδούλες;". Στην εξέλιξη της ιστορίας, ο Απόλλωνας γνωρίζει κι ένα μικρό κορίτσι που του λέει ότι κι αυτή βλέπει τις μικρές νεράιδες που προσπαθούν να την κατευθύνουν στις πράξεις της... Μετά από διάφορες περιπέτειες, ο ήρωάς μας συνειδητοποιεί ποια νεράιδα  και ποιες επιλογές οφείλει να ακολουθεί στη ζωή του, για να αποφεύγει τις αρνητικές συνέπειες...
 
 
 
 

Η δράση μας ξεκίνησε με τη βοήθεια δυο αντικειμένων, ενός μικρού σεντουκιού κι ενός κάδου, όπου τοποθετούσαμε τις θετικές/καλές μας σκέψεις και τις αρνητικές/κακές μας σκέψεις, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, χωριστήκαμε σε δυο ομάδες: τη μία, της νεράιδας Ίριδας (κακές σκέψεις) και την άλλη, της Χρυσηίδας (καλές σκέψεις). Κάποια παιδιά, σε ρόλο Απόλλωνα και του κοριτσιού που γνώρισε ο ήρωάς μας, θα έπρεπε να ακούσουν προσεκτικά τι συμβουλές θα τους έδιναν οι δυο ομάδες, μπροστά σε ένα δίλημμα που τους τύχαινε και στη συνέχεια, θα έπρεπε να αποφασίσουν, ποιας ομάδας, τις συμβουλές θα ακολουθούσαν. Τα παιδιά, επέλεξαν την ομάδα της Χρυσηίδας, την ομάδα των καλών σκέψεων! Η δράση μας ολοκληρώθηκε με το άδειασμα των κακών σκέψεων από...τον κάδο (!), ενώ, ανοίγοντας το σεντούκι των καλών σκέψεων, παίρναμε πίσω μόνο τις καλές μας σκέψεις, με ένα... φύσημα!
 
 
 

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες στις δασκάλες των τάξεων: κ. Ευγενία Αννουσάκη (Α1), κ. Κατερίνα Κοσμαδάκη (Α2), κ. Ανθή Μαντωνακάκη (Β1), κ. Μαρία Ουντράκη (Β2), κ. Ελένη Τζινευράκη (Δ1) και κ. Αντωνία Μαμουνάκη (Δ2), για τη λήψη των φωτογραφιών κατά τη διάρκεια των δράσεων.

Καλό, όμορφο, χαρούμενο και δροσερό Καλοκαίρι!!!

Κωνσταντίνος Χατζηκώστας, 
ΠΕ 91.01, εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής.
 
 
 
 














Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com