Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Τα παιδιά της Β' τάξης δίνουν μαθήματα εθελοντισμού

 


Στα πλαίσια της ενότητας «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ: Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη», των εργαστηρίων δεξιοτήτων, τα παιδιά της Β’ τάξης  αποφάσισαν, μαζί με τις δασκάλες τους, να υιοθετήσουν το παρκάκι δίπλα στο σχολείο υλοποιώντας το σχετικό πρόγραμμα  με τίτλο «Εγώ και το κοινωνικό μου πλαίσιο».


 

Έγιναν κοινωνοί εθελοντισμού παρακινώντας μικρούς και μεγάλους να αναλάβουν δράση για να έχουμε μια καθαρή αυλή και ένα καθαρό και βιώσιμο πάρκο έτσι ώστε να συναντιόμαστε και να παίζουμε σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον.


 


Κατέγραψαν τι είδους απορρίμματα δημιουργούνται έκαναν τη σχετική διαλογή, φόρεσαν γάντια και οπλίσθηκαν με διάθεση για προσωπική εργασία. Ήρθαν σε επικοινωνία με το προσωπικό καθαριότητας του πάρκου και αντάλλαξαν ιδέες. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και συγκινητικό.
 

 

Πώς να μείνουμε εμείς οι μεγάλοι απαθείς όταν μπροστά μας ξετυλίγεται το μεγαλείο επτάχρονων παιδιών οι οποίοι αποφασίζουν να γίνουν πρώτα αυτά «η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο».
 

 

 


 

 

 

Μπράβο παιδιά, σας ευχαριστούμε για το μάθημα που μας δίνετε! Μπράβο και στις δασκάλες σας που σας εμπνέουν να ενεργείτε αφιλοκερδώς για το καλό της κοινωνίας γιατί κανένα όφελος δεν μπορεί να επιβραβεύσει τις προσπάθειες σας. Κι αυτό επειδή είστε ανεκτίμητοι!












Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Powered by Blogger Ανάπτυξη/Διαχείριση: Νικόλαος Δόβρος & Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com